Alapvető élelmiszer

CORNEXI ZABKÁSA KÓKUSZOS-MANDULÁS CHIA MAGGAL, ÉDESÍTŐSZERREL 65g

120 Ft-tól

KÓKUSZOS-MANDULÁS ZABKÁSA CHIA MAGGAL, INSTANT Szeretnél gyorsan, finomat és egészségeset enni? Az új Cornexi zabkásák 2-3 perc alatt elkészíthetők. Legyen szó reggeliről, tízórairól, vagy bármilyen más étkezésről, az egészséges gabonák és finom gyümölcsök — alma, kókusz, mandula, chia mag — felhasználásával összeállított 2 féle hozzáadott cukor nélkül készült ízvariánsból mindenki kiválaszthatja a maga kedvencét. Összetevők: zabpehely 60 %, édesítőszer 15 % (maltit), sovány tejpor, kukoricakeményítő, chia mag 4 %, szárított héjas alma kocka [alma, antioxidáns (kén-dioxid)], kókuszreszelék 2 %, mandula 2 %, aroma. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet! *természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK ADATOK: 100G TERMÉKBEN 65G TERMÉKBEN (1 ADAG) Energia: 1575kJ (374kcal) 1024kJ (243kcal) Zsír: 7,8g 5,1g – amelyből telített zsírsavak: 2,1g 1,4g Szénhidrát: 66g 43g – amelyből cukrok* 7,5g 4,9g – amelyból poliolok 15g 9,8g Rost 6,0g 3,9g Fehérje: 13g 8,5g Só: 0,20g 0,13g Miért pont a chia mag? kiváló esszenciális omega-3 és -6 zsírsavforrás antioxidánsokban, ásványi anyagokban gazdag magas rosttartalma miatt hosszabb ideig telítettségérzést okoz, így támogatja a diétát jelentős növényi fehérjeforrás Miért jobb a Maltit(ol) mint a cukor? A maltit (vagy maltitol) a cukoralkoholok csoportjához tartozik, melyet kukoricából állítanak elő. Természetes édesítö, így tulajdonságait tekintve sok mindenben hasonlít a sztíviához vagy az eritriolhoz. Nemzetközi jelölése: E 965 Az energiát szolgáltató édesítőszerek közé a cukor-vagy polialkoholok tartoznak: a laktit, mannit, maltit (E965), szorbit és a xilit, ezek a bélbaktériumok által bonthatók, a vékonybélből azonban csak részben szívódnak fel, hasznosulásuk így részleges. Ezeknek a vegyületeknek az édesítőképessége a szacharózhoz hasonlítva 0,4–1,0; energiatartalmuk grammonként 2,3 kcal, fogszuvasodást nem okoznak. A maltit tisztán édes ízű, édessége a cukor édességének körülbelül 60–90%-a. Energiatartalma is valamivel alacsonyabb, mint a cukornak, kb 2,4 kcal/g. A tiszta maltit hasznosításához az emberi anyagcsere nem igényel inzulint, fehér kristályai ezért diabetikus készítményekhez is használhatók. Lassan szívódik fel, így a vércukorszintet csupán kismértékben emeli, azaz kedvező a glikémiás indexe (GI 20–30), ezért a legideálisabb édesítőszer-nem csak-cukorbetegek számára. A maltit egyik tulajdonsága, hogy a levegőből magához vonzza a vizet, ezért gátolja az élelmiszerek kiszáradását. A xilitolhoz hasonlóan, a maltit önmagában is természetes édességet biztosít, kíméli a fogakat, s nem okoz fogszuvasodást sem. A maltit veszélytelen, de a mennyiségi korlátozást célszerű szem előtt tartani. Nagy mennyiségben fogyasztva hasmenést, hasfájást és puffadást okozhat, ezért azokat az élelmiszereket, amelyekben a cukorhelyettesítő anyagok aránya meghaladja a tíz százalékot, a „nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású” figyelmeztetéssel látják el. Mivel előállítása költséges, ezért viszonylag kevés élelmiszer (például rágógumi, diabetikus termékek) alkotóelemeként szerepelnek. A Maltit 1kg kiszerelésben megvásárolható webáruházunkban is: https://nulife.hu/Paleolit-Maltitol-1000g