Vajpuha és mézédes datolya, tartósítószerek nélkül. Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó, maximum 20 fokig! Ha ez nem megoldható, akkor tartsuk hűtőben! Miért jó? A datolya természetes cukortartalma rendkívül magas, de tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket illetve vasat is. Tekintélyes mennyiségű kalcium és a magnézium tartalma miatt könnyedén juthat a szervezet a szükséges kalciumhoz. Étkezési rosttartalma szintén nem lebecsülendő.A datolya nagymennyiségű ásványtartalmának köszönhetően vértisztító hatású, de egyes vizsgálatok szerint jótékony hatása van a légzőszervekre is.Növényi hormontartalmának köszönhetően a változókor idején segíthet a hormonháztartás egyensúlyának megtartásában. Réz és kálium tartalma elősegíti a szervezet regenerációját. Magas cukortartalma miatt túlzott fogyasztása a cukorbetegek számára nem javasolt. A datolya nemcsak kellemes csemege, hanem felhasználása igen sokrétű is lehet. Jól illik szárnyasok, halak mellé, illetve töltelékükbe, de készíthetünk belőle gyümölcssalátát és tortát is. A csonthéjas termések közül a dióval és a törökmogyoróval is ízletes. Származási hely: Irán