Alapvető élelmiszer

Green Farm Bulgur 250 g

220 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Green Farm Bulgur 250 g termékre

A bulgur - más néven török búza - tulajdonképpen rostban gazdag durumbúza töret. A bulgur, előcsíráztatott, szárított és durvára őrölt búzából készül. Körülbelül 20 perc alatt elkészíthetjük. Az emberiség régi tápláléka, archeológusok a közelmúltban 8000 éves bulgurt találtak egy bolgár ásatáson. Leginkább Törökországban és a Közel-Keleten elterjedt de a mediterrán és az indiai konyha is használja. Készítésének az arab országokban óriási hagyománya van. Nagyon jó köret, hasonlít a rizshez, de pergősebb az állaga, és percek alatt kész. Könnyű, kiadós és egészséges. Népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel. Rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagabb, mint a rizs, sok vasat és B-vitamint is tartalmaz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van, tehát nem okoz vércukorszint-ingadozást, nem növeli az étvágyat. Magas a rosttartalma, és alacsony kalóriatartalmú, ezért kiváló fogyókúrás köret. Elegendő folyadékfogyasztás mellett rostjai átmossák az emésztőrendszert. A bulgurt előzetesen párolják, ezért nagyon egyszerű elkészíteni, elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. Van apróbb és durvábbra tört változata is. Recept: Bulgursaláta petrezselyemmel, mazsolával Hozzávalók: - 1 kk só - 1 maroknyi mazsola - 2 csokor petrezselyem - 60 ml olívaolaj - 4 db közepes paradicsom - 1 nagyobb citrom leve - 3 szál újhagyma - 10 dkg bulgur Aprítsuk fel a petrezselymet, vágjuk fel az újhagymát, kockázzuk fel a paradicsomot. A bulgurt kétszer annyi vízzel főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a hagymát, a petrezselymet, és a paradicsomot. Tegyük hozzá a sót, locsoljuk meg az olajjal és a citromlével, majd szórjuk rá a mazsolát. Jó étvágyat kívánunk! 100 gramm bulgur tápértéke: kcal: 325 fehérje: 9 szénhidrát: 69 zsír: 1