Alapvető élelmiszer

Magyaros krémes paprikás szósz alap 80g Szafi Reform

629 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Magyaros krémes paprikás szósz alap 80g Szafi Reform termékre

Gluténmentes, tejmentes, vegán. Összetevők: Gluténmentes zabpehelyliszt, szárított vöröshagyma, só, füstölt piros paprika (11%), curry keverék (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, őrölt fekete bors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág. Felhasználási javaslat: Pörkölt: Hozzávalók: 40+ 20 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor 200 ml növényi tejszín 10 + 2 g citromlé 300 ml víz 1 kg. hús vagy 0,5 kg. nyers padlizsán Elkészítés: 300 ml víz, 10 g citromlé, és 40 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor keverékben főzzük félpuhára a húst vagy padlizsánt fedő alatt, majd fedő nélkül teljesen puhára, sűrűn megkeverve, hogy ne ragadjon le. Ezután keverjünk ki 200 ml növényi tejszínt, 2 g (1 kiskanál) citromlevet és 20 g alapport, ezzel sűrűsítsük be a pörköltet folyamatos kevergetés mellett. Főzés után lefedve minimum 10 percig pihentessük, hogy az esetlegesen leragadt pörköltszaft, felpuhuljon a fazék aljáról, ezzel elkerülve a főzés utáni edény súrolását. Tálalási javaslat: Szafi Reform, vagy Szafi Free tarhonyával összekeverve fogyasszuk tarhonyás húsként. Paprikás szaft: Hozzávalók: 20 g Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor 150 ml növényi tejszín 2 g (1 kiskanál) citromlé Elkészítés: Az összetevőket keverjük össze, és kis fazékban tűzön folyamatos kevergetés közben sűrűsítsük be. Tálalási javaslat: Keverjük kifőtt nokedlihez, vagy félig kifőtt Szafi Reform, vagy Szafi Free tésztához, és lefedve hagyjuk állni minimum 10 percig. ( Kb. 500 gramm kifőtt (szárazon 200 gramm) tésztához elegendő ez a mennyiség.)