Az aszalt gyümölcsök kalóriatartalma ugyan némileg magasabb, mint a friss gyümölcsöké, hiszen kivonták belőlük a vizet, ezért minden mást sűrítve tartalmaznak, viszont így intenzívebb az ízük, és valóban az édességevés örömét nyújtják. Miért jó? Az aszalt szőlő - ismert nevén mazsola - ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a friss szőlő. Kitűnő vasraktár, és nagyon jó káliumforrás. Rostjai segítik az emésztést és csökkentik a rossz koleszterin szintjét a vérben. Úgy tartják, hogy rendszeres fogyasztása ? káliumtartalmának köszönhetően ? megakadályozza a kisebb ráncok, szarkalábak kialakulását. A színes szőlőből készült mazsola gazdag antioxidánsokban, ennek köszönhetően segít kivédeni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást. A színes szőlőből készült mazsola gazdag antioxidánsokban, ennek köszönhetően segít kivédeni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást. A mazsola apró szemű mag nélküli szőlőből készül, általában süteményekbe teszik. Átlagos tápérték (100g termékben): Energia: 332kcal / 1410kJ Fehérje: 2,71g Zsír: 0,83g Telített zsírsavak: 0,27g Szénhidrát: 77,12g Cukor: 65,42g Keményítő: 11,7g Élelmi rost: 2,83g Nátrium: 0,03g Kiszerelés: 1000g