Legolcsóbb ajánlataink Masstex CMC (Tylos por) 250 g termékre
CMC ( Tylose por más néven ) 250 g-os gazdaságos kivitelben
A CMC a cukrászatban használatos adalékanyag.
Sűrítőanyag, csomósodásgátló hatása van.
A nátrium-karboxi-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett.
Tyolse por (CMC) felhasználásával készülő cukrászati anyagok receptjei:
Ételragasztó:
25 kávéskanál vízhez 1 kávéskanál Tylose port adunk apró részletekben, alaposan elkeverkük. E gy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben.
Mexikói Gumpaste (virágdíszekhez, figurákhoz):
- 500g porcukor
- 4 ek víz
- 1 ek glükóz szirup
- 1 kávéskanál Tylose por
Elkészítés:
- Műanyag tálban a porcukor felébe belekeverjük a Tylose port.
- A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a glükóz szirupot.
- Hozzáöntjük a porcukorhoz. Kanállal keverjük, amíg tudjuk, ezután kézzel gyúrjuk.
- Fokozatosan tesszük hozzá a többi porcukrot. Lehet, hogy nem fog kelleni mind. Annyit tegyünk, hogy rugalmas és formázható masszánk legyen. Nyújtani keménytőn kell.