Cukrászati alapanyag

Masstex CMC (Tylos por) 250 g

2 445 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Masstex CMC (Tylos por) 250 g termékre

CMC ( Tylose por  más néven ) 250 g-os gazdaságos kivitelben

A CMC a cukrászatban használatos adalékanyag.

Sűrítőanyag, csomósodásgátló hatása van.

A nátrium-karboxi-metil-cellulóz az élelmiszerekben mennyiségi korlátozás nélkül, általánosan engedélyezett.

 

Tyolse por (CMC) felhasználásával készülő cukrászati anyagok receptjei:

Ételragasztó: 

25 kávéskanál vízhez 1 kávéskanál Tylose port adunk apró részletekben, alaposan elkeverkük. E gy éjszakát  hagyjuk állni  a hűtőben.

Mexikói Gumpaste (virágdíszekhez, figurákhoz):

  • 500g porcukor
  • 4 ek víz
  • 1 ek glükóz szirup
  • 1 kávéskanál Tylose por

Elkészítés:

  1. Műanyag tálban a porcukor felébe belekeverjük a Tylose port.
  2. A vizet felmelegítjük, feloldjuk benne a glükóz szirupot.
  3. Hozzáöntjük a porcukorhoz. Kanállal keverjük, amíg tudjuk, ezután kézzel gyúrjuk.
  4. Fokozatosan tesszük hozzá a többi porcukrot. Lehet, hogy nem fog kelleni mind. Annyit tegyünk, hogy rugalmas és formázható masszánk legyen. Nyújtani keménytőn kell.