Cukrászati alapanyag

Natúr marcipán massza 1/2 kg

2 537 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Natúr marcipán massza 1/2 kg termékre

natúr marcipán massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!

A marcipán massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.

Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a natúr marcipán masszát.

Könnyen formázható , így kiszúró segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!

Amellett, hogy ez a natúr marcipán massza könnyen nyújthatónem ragad és nem szakad az íze is nagyon finom.

Háromszoros marcipán tartalmának köszönhetően 
nemcsak, hogy nem rontja el a torta ízét, hanem még finomabbá teszi azt.

Ez az 1 kg-os marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (18-20 cm átmérőjű) tortát.

A marcipán massza színezése:

  • A marcipán masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk az ételfesték gélt .

  • Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.

A marcipán massza használata tortaburkoláshoz:

  1. Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.

  2. A marcipán masszát kézzel átgyúrjuk rajta.

  3.  A fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).

  4. A kinyújtott marcipán masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott marcipán massza jusson a torta oldalára is.

  5. A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott marcipán masszát.

  6. A lenyúló részeket levágjuk.

A marcipán massza tárolása:

A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod. Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.


Összetétel: cukor, mandulabél (23%), glükózszirup, burgonyakeményítő, tartósítószer (E202), nedvesítőszer (E1103), étkezési sav (E330) Mandula és cukor aránya: 1-3