Legolcsóbb ajánlataink Prémium Formix tortaburkoló massza 1,4 kg termékre
A Prémium Formix tortaburkoló massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!
A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát.
Könnyen formázható, fondant kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!
Amellett, hogy ez a prémium minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható , nem ragad és nem szakad, rugalmas, nagyon finom mandulás íze van.
Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz.
1 kg tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.
A Prémium Formix tortaburkoló massza színezése:
- A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni.
- Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.
A Prémium Formix tortaburkoló massza használata tortaburkoláshoz:
- Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel .
- A tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
- Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
- A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
- A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott fondant masszát.
- A lenyúló részeket levágjuk.
A Prémium Formix tortaburkoló massza tárolása:
- Javasolt tárolás: 16-23 ºC hőmérsékleten, fénytől védett, száraz helyen.
- A megmaradt fondant masszát légmentesen, az eredeti csomagolásába (zacskóba és vödörbe is) visszazárva tárold
- Nem kell hűtőbe tenni!
Összetétel: cukor, glükóz szirup, növényi zsír (kókusz, kókuszolaj), módosított keményítő (burgonyakeményítő), sűrítőanyag (xantángumi), aroma, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)
Felhasználási javaslat: Torta burkoláshoz, figurák és egyéb cukrászati díszítő munkák készítéséhez.
Allergén információk: Allergéneket nem tartalmaz.