Cukrászati alapanyag

Prémium Formix tortaburkoló massza 1,4 kg

3 165 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Prémium Formix tortaburkoló massza 1,4 kg termékre

A Prémium Formix tortaburkoló massza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!

A fondant massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.

Ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát.

Könnyen formázható, fondant  kiszúrók segítségével gyönyörű tortadíszeket készíthetsz belőle!

Amellett, hogy ez a prémium minőségű fehér fondant massza könnyen nyújtható nem ragad és nem szakad, rugalmas, nagyon finom mandulás íze van.

Gluténmentes és csak természetes anyagokat tartalmaz.

1 kg tortaburkoló massza 1 db nagyobb torta (26-28 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-18 cm átmérőjű) tortát.

A Prémium Formix tortaburkoló massza színezése:

  • A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd egy kis ételszínező géllel kezdjük el beszínezni.
  • Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.

A Prémium Formix tortaburkoló massza használata tortaburkoláshoz:

  1. Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel .
  2. A tortaburkoló masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
  3. Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
  4. A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
  5. A torta közepétől indulva símító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igatítjuk a kinyújtott fondant masszát.
  6. A lenyúló részeket levágjuk.

A Prémium Formix tortaburkoló massza tárolása:

  • Javasolt tárolás: 16-23 ºC hőmérsékleten, fénytől védett, száraz helyen.
  • A megmaradt fondant masszát légmentesen, az eredeti csomagolásába (zacskóba és vödörbe is) visszazárva tárold
  • Nem kell hűtőbe tenni!

 


Összetétel: cukor, glükóz szirup, növényi zsír (kókusz, kókuszolaj), módosított keményítő (burgonyakeményítő), sűrítőanyag (xantángumi), aroma, tartósítószer (kálium-szorbát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav) Felhasználási javaslat: Torta burkoláshoz, figurák és egyéb cukrászati díszítő munkák készítéséhez. Allergén információk: Allergéneket nem tartalmaz.