Cukrászati alapanyag

Roll Dekor fehér fondant massza 2,5 kg

3 899 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Roll Dekor fehér fondant massza 2,5 kg termékre

A fehér Roll Dekor fondant massza segítségével nemcsak finom , de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!

Miért jó választás a Roll Dekor fondant massza?

  • gyönyörű hófehér színű,
  • könnyen nyújtható és simítható,
  • jól tűri a meleget, nyári meleg párás időben is könnyű vele dolgozni,
  • nemcsak torta burkolásra tökéletes, de csodás virágokat is készíthetsz belőle a tortára,
  • ételfesték géllel tetszőleges színűre színezheted a fehér fondant masszát.
  • nem ragad, nem szakad és az íze is nagyon finom.

Tippek a Roll Dekor fondant massza használatához:

  • Felhasználás előtt alaposan át kell gyúrni a Roll Dekort, főleg ha hideg helyen tartottad.
  • Télen ha hideg helyen tároltad a Roll Dekor fondant masszát érdemes felhasználás előtt néhány órát felbontatlanul szobahőmérsékleten tartani, így sokkal könnyebb lesz majd vele dolgozni. (Ha nincs ennyi időd végső esetben 10-15 másodpercre beteheted a mikrohullámú sütőbe.)
  • Fontos, hogy a fel nem használt fondant masszát légmentesen visszazárd, nehogy kiszáradjon.
  • 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához 75-80 dkg fondant szükséges körülbelül.

A Roll Dekor fondant massza szinezése:

  1. A fondant masszát kézzel gyúrjuk át, majd a tubusból adagoljuk az ételfesték gélt .
  2. Gyúrjuk át alaposan, amíg egységes homogén színt nem kap a fondant masszánk.

A Roll Dekor fondant massza használata tortaburkoláshoz:

  1. Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.
  2. A fondant masszát kézzel átgyúrjuk rajta.
  3. Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a tortaburkoló el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
  4. A kinyújtott fondant masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott fondant massza jusson a torta oldalára is.
  5. A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igaztítjuk a kinyújtott fondant masszát.
  6. A lenyúló részeket levágjuk.

A fondant massza tárolása:

  • Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.
  • A megmaradt fondant masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, de a legjobb, ha folpackkal alaposan körbetekered, mert a fondant massza levegővel érintkezve gyorsan kiszárad.