Ezzel a világoskék marcipán masszával te is képes leszel teljesen egyedi tortákat és figurákat készíteni. Segítségével könnyedén megvalósíthatod saját ötleteidet.
Nem kell attól tartanod, hogy nyújtás közben elszakad, vagy hozzátapad a nyújtófelülethez, így bátran bevonhatod vele a tortádat.
Háromszoros marcipánból készült, így garantált a tökéletes ízélmény!
A marcipánmassza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!
A marcipán massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
Könnyen formázható , így kiszúró segítségével gyönyörű virágdíszeket készíthetsz belőle! A marcipánmasszából magad is formázhatsz marcipán figurákat.
Ha marcipán figurákat készítenél, itt találsz segítséget-->
1 kg marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-20 cm átmérőjű) tortát.
Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.
A marcipánmasszát kézzel átgyúrjuk rajta.
Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a marcipán massza el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).
A kinyújtott masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott marcipánmassza jusson a torta oldalára is.
A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk a kinyújtott marcipánt.
A lenyúló részeket levágjuk.
A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert a marcipán a levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös helyen tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.