A zabpehely tökéletes diétás alapanyag, ráadásul koleszterincsökkentő, és cukorbetegek is fogyaszthatják. Gyorsan elkészíthető, rostban gazdagreggeli kihagyhatatlan alapanyaga. Rostos ételek fogyasztása amellett, hogy segíti a megfelelő anyagcserét, fontos szerepet játszik a vércukorszint szabályozásában ráadásul kiváló segítség lehet a fölösleges kilók megszabadulásához vezető olykor nehézkes úton.
Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint tartalmaz. Kiváló E-vitamin forrás, emellett gazdag cink, vas, szelén, magnézium, kalcium, réz és mangánforrás.
A zabpehely mindemellett képes csökkenteni a szív -és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Kiváló tápanyagforrás kortól és nemtől függetlenül. Tartalmazza a szervezet számára fontos vitaminokat és ásványi anyagokat.
Célszerű a zabpelyhet nem hirtelen, hanem fokozatosan bevezetni az étrendbe.
Összetevők: 100 % zabpehely
Felhasználás: Ha nem reggel szeretné megfőzni, este is megteheti, akár több napra előre. Két bögre hideg vízhez, esetleg mandula-, rizs- vagy kókusztejhez keverjen 1 bögre zabpelyhet. Forrástól számított 1-2 percig főzzük, fedjük le és ízesítsük (méz, magvak, joghurt, fahéj, kakaó, gyümölcsök, stb…).
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1675 kJ / 396 kcal |
Zsír | 7,6 g |
– amelyből telített zsírsavak | 1,42 g |
Szénhidrát | 68,5 g |
– amelyből cukrok | 1,3 g |
Rost | 9,1 g |
Fehérje | 13,5 g |
Só | 0,02 g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. A termék glutént tartalmaz!
Származási hely: Ukrajna