Ecet, balzsamecet

Pödör Aceto Balsamico Vörös, 500 ml

3 320 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Pödör Aceto Balsamico Vörös, 500 ml termékre

Intenzívebb balzsamecet, előételek, sültek, grillezett ételek és halak ízesítéséhez.

Intenzívebb balzsamecet, előételek, sültek, grillezett ételek és halak ízesítéséhez.

Tiszta, harmonikus illatával és tökéletes savasságával a vörös balzsamecet az édes és savanyú eszményi egyensúlyát képviseli.

Az egyedi szőlőfajta, a természetes fermentáció, a speciális technológia és a hagyományos eredet összjátéka teszi egészen különlegessé ezt az ecetet. (Savtartalom: 5%)

Összetevők:

Vörösborecet, szőlőmust sűrítmény

Átlagos tápértékadatok

100g termékben:

Energia 926kJ /217kcal

Zsír 0g

amelyből telített zsírsavak 0g

Szénhidrát 49,1g

amelyből cukrok 49,1g

Rost 0g

Fehérje 0,6g

0,04g

Tárolás

Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.

Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.

Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!

Származási hely: Olaszország

Az aceto balzsamecet használatáról

A balzsameceteket számtalan módon használhatjuk fel a konyhában, épp ezért mindig a megfelelő terméket válasszuk az adott ételhez. A balzsamecetek különbségét hagyományosan azok sűrűsége és ízeik intenzitása adja. A hígabb balzsamecet a napi használatra ideális: salátákhoz, párolt vagy nyers zöldségekhez, illetve levesek és mártások ízesítéséhez. Az intenzívebb balzsamecet inkább az előételekhez, sültekhez, grillezett ételekhez és halakhoz illik.

Fontos tipp: Hallgasson ízlelőbimbóira! Próbáljon ki néhány új receptet és ételkombinációt, és tágítsa velük kulináris horizontját!

Tökéletesen harmonizál leveles salátákkal, de érdemes kipróbálni intenzívebb olajokkaI, például dió-, mogyoró-, szőlőmag – vagy sárgabarackmag olajjal párosítva egy finom dresszingben. Próbálja ki salátaöntet receptünket is!

Jól illik párolt és nyers zöldségekhez, feldobja a leveseket és pörkölteket, és pompás ízt kölcsönöz mártogatóknak és szószoknak (főleg sötét, barnamártásoknak).

Kiváló sültekkel és vadhúsokkal, valamint különféle húsok fűszeres pácolására.