Számos okot tudunk felsorolni, amiért a Pödör alma gyümölcsecetét napi rendszerességgel kell használni. Az egyik ok, hogy alma gyümölcsecetünket fahordókban érleljük. A másik, hogy kizárólag friss almából erjesztjük.
A harmadik a mi sokéves tapasztalatunk. Mindenek fölött persze az alma gyümölcsecet természetes finomsága és jósága a kulcs. Még Colombus hajóján, a Santa Maria fedélzetén is volt pár hordó belőle, a skorbut ellen.
A Pödör alma gyümölcsecete friss, üdítő fűszerként szolgál mindenfajta, de legfőképp leveles salátához. Intenzív íze különösen jól illik a tökmagolaj és a repceolaj aromájához. A salátákon kívül az alma gyümölcsecetnek számos más felhasználási módja van, többek közt kiválóan alkalmas levesek és pörköltek ízesebbé tételére, valamint zöldségek tartósítására. Ha alma gyümölcsecettel főzünk, jelentékenyen csökkenthetjük vele a konyhában használt só mennyiségét. Egyszerűen tegyünk az ételbe ecetet só helyett!
Almaecet
100g termékben:
Energia 51kJ /12kcal
Zsír 0g
amelyből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 3g
amelyből cukrok 3g
Rost 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Hogy miből fakad az alma gyümölcsecet egészségre és szépségre gyakorolt üdvös hatása, nem bizonyított tudományosan. Igazából máig rejtély a tudósok számára, hogy miért is van ilyen kedvező hatással az emberi szervezetre.
A friss almának számos tápanyaga megőrződik az ecetében is, így az A, B1, B2 és B6 vitaminok is. Ez a vitaminkoktél erősíti az immunrendszert, a bőrt és az anyagcserét.
Az alma gyümölcsecet egyik jellegzetessége az ecetsav. Ez az egészséges sav felgyorsítja az emésztést, mivel segít a zsírok és szénhidrátok lebontásában. Az alma gyümölcsecet rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a felfúvódás és savproblémák kellemetlen érzése ellen. Az ecetsav ugyanis széndioxiddá és vízzé alakul az anyagcsere folyamán, s így az almaecetből csak az ásványi anyagok maradnak meg, amiknek viszont lúgos hatása van.