Cseresznye ecet
100g termékben:
Energia 51kJ /12kcal
Zsír 0g
amelyből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 3g
amelyből cukrok 3g
Rost 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Sötét színe és jellegzetes, gyümölcsös illata szinte kínálja magát bizonyos ételekhez. Főképp sötét mártásokat érdemes ízesíteni ezzel az értékes Pödör ecettel. Marinálásra is kiválóan alkalmas – ha a húst néhány órára cseresznye gyümölcsecetben pácoljuk, kellemesen puha és zamatos lesz.
A gyümölcsecetek klasszikus felhasználása a salátaöntetekben van. Ez az érett cseresznyéből készített különleges ecet nagyszerűen illik leveles salátákhoz – és minél sötétebb a saláta, annál jobb! Sötét színű leveles saláta például a radicchio, a cos saláta, a madársaláta, a rukkola vagy a Lollo Rosso. Egy rusztikus téli saláta kecskesajttal és egy kis cseresznye gyümölcsecettel igazi fénypontja lehet az estének. Kényeztesse magát vagy lepje meg vendégeit ezzel a pompás előétellel!