Egészségügyi készítmény

Greenmark Bio Hajdina hántolt 500g

695 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Greenmark Bio Hajdina hántolt 500g termékre

Greenmark Bio Hajdina hántolt 500g A hajdina, más néven pohánka magas szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalma miatt is rendkívül értékes élelmiszer. Mire jó? Nagy mennyiségű, P vitaminnak is nevezett rutint is tartalmaz, melynek egészségvédő hatása leginkább a szív-és érrendszer védelmében nyilvánul meg, C vitaminnal együtt erősíti a kötőszöveteket valamint csökkenti a magas vérnyomást. Rosttartalma hasznos segítség lehet a székrekedésre hajlamosak, a cukorbetegek és az energiaszegény diétára szorulók számára, valamint a bélrendszeri daganatok megelőzése érdekében. Felhasználása: A hajdinát kásához, köretnek, salátákhoz, krémlevesekhez, fasírt készítéséhez, lepényhez, süteményekhez ajánljuk. Csíráztatható: a hajdina csírája is gazdag vitamin- és ásványi anyagtartalmú, egészséges táplálék. Főzése: Főzés előtt a hajdinát alaposan mossuk át. Érdemes (de nem szükséges) főzés előtt néhány órára beáztatni, így a szemek kb. négyszeresükre dagadnak és a főzési idő 20-30 percre rövidül. 2,5-szeres mennyiségű vízbe főzzük. Előzetes áztatás nélkül a főzési ideje kb 30-40 perc. Diéták: Glikémiás index: 55. Candida diéta bármely szakaszában fogyasztható. Magas szénhidráttartalmú. Természetben előforduló formájában gluténmentes. Tápanyagtartalom: 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1425 / 340 Fehérje (g / 100 g) 9,1 Szénhidrát (g / 100 g) 71,0 Zsír (g / 100 g) 1,7 Élelmi rost (g / 100 g) 3,7 Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E, rutin (P-vitamin)