Emésztést segítő növényi készítmény
- Komplex, gondosan válogatott, tisztán növényi összetevők
- Hármas hatásmechanizmus, melynek köszönhetően nem csak a tüneteket enyhíti, de kialakulásukat is képes megelőzni.
- Magas hatóanyag-tartalmának köszönhetően már egy kapszula csökkentheti a tüneteket
- Támogatja a szervezet természetes emésztési folyamatait
- Kedvezően befolyásolja a vércukor- és koleszterinszintet
- Növényi összetételének köszönhetően tartósan és kúraszerűen is alkalmazható
- Vegán, gyomornedv-ellenálló kapszulahéj
MIKOR AJÁNLOTT A SWISS HERBAL DIGESTFX® SZEDÉSE?
- Hosszú, tartalmas étkezések előtt
- Étkezések után jelentkező, kellemetlen teltségérzet megszüntetésére
- Zsíros ételek fogyasztása nyomán fellépő kellemetlen tünetek enyhítésre
- Általános emésztési zavar esetén
- IBS-ben vagy étel-intoleranciában szenvedőknek
- Puffadás vagy hasi görcsök esetén
- Vegánoknak és vegetariánusoknak
A GYÓGYNÖVÉNYEK EREJÉVEL A JOBB EMÉSZTÉSÉRT!
A XXI. századi civilizációs táplálkozási szokásaink megváltozásával emésztőrendszerünk is változásokon ment keresztül. Általában előnyben részesítjük a könnyebb fogásokat, több salátát, gyümölcsöt és teljes értékű gabonaféleséget fogyasztunk, mint elődeink és lényegesen kevesebbet fogyasztunk azokból az ételféleségekből (füstölt sonka, szalonna, hurka, töltött káposzta, pörköltek, zsíros sültek, stb.) melyek őseink táplálkozásának jellemző részét adták. Az emésztőrendszer nagyon jól alkalmazkodik az étrendünkhöz, azok az emésztőnedvek és emésztőenzimek termelődnek, amelyekre szükségünk van. Ez azonban nem történik meg egyik pillanatról a másikra, idő kell hozzá, míg szervezetünk adaptálódik egy jellemző étrendhez.
Vannak azonban olyan helyzetek, amikor ezt az adaptálódási időt nem tudjuk kivárni! Egy jó karácsonyi vacsora a Nagymamánál, egy disznóvágás a szomszédnál, egy grillparti a barátokkal jelenthet egy olyan kihívást emésztőrendszerünk számára, amellyel segítség nélkül nem tudunk megbirkózni. A túl sok bevitt fehérje (húsok), a sok zsír és esetlegesen az emésztést megterhelő rostféleségek (káposzta, paprika) komoly diszkomfort érzést okozhatnak. Magyarul, ha „túlesszük magunkat”, bizony nagyon rosszul tudunk lenni! Ilyenkor segít a Swiss Herbal DigestFX® kapszula!
A Swiss Herbal DigestFX® kapszula régen ismert és bevált speciális gyógynövény-kivonatokat tartalmaz (Articsóka-, Édeskömény-, Borsmenta-kivonat), melyek fokozzák a máj és a hasnyálmirigy működését és ezáltal elősegítik az egyik legfontosabb emésztőnedv a hasnyál termelődését valamint az epe-kiválasztását. A hasnyál enzimjei felgyorsítják a szénhidrátok emésztését, az epeváladék pedig segít emulgeálni a zsírokat, így azok is könnyebben emészthetővé válnak.
A Swiss Herbal DigestFX® kapszula egyéb aktív összetevői a fehérje emésztést elősegítő papain és bromelain enzim. A papin enzimet a trópusi Papaya gyümölcsből nyerik ki, a bromelain pedig Ananászból származik. Ez a két növényi enzim a legjobb fehérjebontó! Aki járt már a Távol-Kelet valamelyik országában az tapasztalhatta, hogy az ott jellemző, meglehetősen kései (10-11 óra) bőséges vacsora után friss ananászt és papayát szoktak kínálni desszertként, és ha azt elfogyasztjuk a bőséges vacsora ellenére is nyugodtan tudunk aludni!
A Swiss Herbal DigestFX® kapszula speciális hatóanyagai egy úgynevezett „Delayed Release” típusú kapszulahéjba vannak töltve, mely növényi eredetű anyagokból készül és csak a bélben oldódik fel, megóvva a hatóanyagokat a gyomorsav károsító hatásától, így biztosítva a Swiss Herbal DigestFX® kapszula maximális hatékonyságát.
A Swiss Herbal DigestFX® kapszula alkalmazható általános emésztésjavításra, ekkor napi 3x1 kapszulát szedjünk az étkezések előtt, bőséges folyadékkal, vagy pedig akut esetekben, amikor „túlettük” magunkat. Ilyenkor 2 kapszulát vegyünk be két óránként a teltségérzet megszűnéséig!
A Swiss Herbal DigestFX® egyedi, tisztán növényi összetételének köszönhetően mind a húsevőknek, mind pedig vegánoknak kitűnő természetes alternatívát kínál az emésztési problémák csökkentésére. Hármas hatásmechanizmussal rendelkezik: egyfelől fokozza a szervezet természetes emésztőenzim-termelését, másfelől növényi enzimtartalmának köszönhetően közvetlenül segíti a nehezen emészthető táplálék lebontását, végül enyhíti az esetlegesen fellépő kellemetlen tüneteket. Mivel a Swiss Herbal DigestFX® kapszulahéja cellulózból készült, ellenáll a gyomorsavaknak, vagyis pontosan a megfelelő helyen, a vékonybélben fejti ki jótékony hatását és így nem tartalmaz állati eredetű összetevőket sem.
Articsóka
A mediterrán konyhákból jól ismert articsóka legfontosabb hatóanyaga a cinarin, amely a máriatövisben is megtalálható és a máj regenerálásáért felelős. Fokozza az epekiválasztást és elősegíti az epevezetékek összehúzódását, ezáltal a nagyobb mértékben termelődő emésztőenzimek könnyebben jutnak el a bélcsatornába, ezen hatásának köszönhetően a zsíros ételek emésztésében kitűnő segítséget nyújt. Az articsóka amellett hogy szép és ízletes, gazdag keserűanyagokban is, amelyek szintén segítik az emésztési folyamatokat. Ezeken kívül flavonoidokat és aromás vegyületek is megtalálhatók benne, melyek immunrendszerünket is támogatják. Inulin tartalmának köszönhetően csökkenti a vércukorszint szintjét, magas kálium tartalma miatt pedig fokozza a vizelet-kiválasztást. Gazdag ezeken kívül még nátriumban, vasban, igen magas rosttartalmú, és még a vérben található zsírsavak, így a koleszterin szintjét is csökkenteni képes. Az articsóka nem csak a konyhában, hanem a gyógyszerpolcon is kitűnő bizonyítvánnyal rendelkezik, általános, emésztést javító hatásán túl és kitűnő élettani összetétele mellett még a gázképződést, így a puffadást is enyhíti.
Édeskömény
Ugyancsak a mediterrán országok kedvelt konyhai alapanyaga ez édeskömény, mely jellegzetes, ánizsos illatát az ánizs-aldehidnek köszönheti. Gyógynövényként elsősorban a magját és az abból nyert illóolajat hasznosítják. Elsődleges hatóanyagai az édes ízét is eredményező transztenol és az enyhén keserű, kámforos ízű alfa-fenchon. Görcsoldó hatása régóta ismert, már újszülött kortól alkalmazható kólikás babák teájaként, de nők menstruációs görcseit is képes enyhíteni, mivel nem csak a bél simaizmait lazítja el, hanem a méhét is. Az édeskömény magja nem csak a fűszerpolcon teljesít jól, hiszen gazdag kalciumban, káliumban és magnéziumban, továbbá nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, vasat, mangánt és cinket is, mindezeken túl pedig még A és B vitamin tartalma is jelentős. Hatóanyagainak köszönhetően összetett módon segíti az emésztési folyamatokat, csökkenti a hasi görcsöket, szélhajtó, ugyanakkor kitűnő erjedésgátló, vagyis csökkenti a gázképződést, ezáltal a puffadást. Ha mindez nem lenne elég, az édeskömény gyulladás-csökkentő hatású, oldja a nyálkát, vagyis köptetőként is alkalmazható, és illóolajainak köszönhetően antibakteriális hatású szupernövény.
Borsmenta
A borsmenta jótékony hatásai már az ókortól ismertek. Legnevezetesebb hatóanyaga a mentol, mely jellegzetes illatát is adja, de ezen és rokonvegyületein kívül nagy mennyiségben tartalmaz még a szervezet energiafelhasználását befolyásoló klorogénsavat, cserzőanyagokat, flavonoidokat, triterpéneket és keserűanyagokat is. Az illóolajjal ellentétben a növényből készült tea vagy egyéb készítmények kisgyermekeknek is adhatók A borsmenta is kedvelt alapanyag a konyhában, frissítő íze miatt levesek, turmixok és saláták, de akár édességek kedvelt hozzávalója. Gyógynövényként enyhíti az émelygést és a hányingert, csökkenti a puffadást és az epeműködés zavarait. A borsmenta azon kevés gyógynövények egyike, mely az IBS-ben szenvedőknek is megkönnyebbülést hozhat, mert összetevői révén az emésztőrendszerre is kifejti jótékony nyugtató hatását, ezáltal viszont az étel-intoleranciával rendelkezőknek is képes segíteni. A menta sokoldalúsága nem ér itt véget, hiszen szélhajtó, érzéstelenítő, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, antibakteriális hatásai miatt is széles körben alkalmazzák.
Bromelain
A bromelain egy természetes, növényi enzim, melyet a broméliafélék családjába tartozó ananászból nyernek ki. Mivel a hőkezelés során lebomlik, csak a nyers növényből vonható ki, így például az ananászkonzervben sincs már jelen. A bromelain lebontja a fehérjéket, ezért húspácokhoz is alkalmazzák puhítónak, és ennek köszönheti emésztést segítő hatását is. Azon kevés enzimek egyike, mely képes a fibrin nevű fehérje lebontására, mely a szív- és érrendszeri megbetegedésekért felelős, vagyis a bromelain csökkenti ezen betegségek kialakulásának a kockázatát. Mindezek mellett erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, csökkenti a fertőzések kialakulásának a lehetőségét és műtétek után is alkalmazható a duzzanatok csökkentésére és a sebgyógyulás felgyorsítására.
Papain
A papain is egy természetben előforduló, növényi enzim, amelyet a papajából nyernek ki. A bromelainhoz hasonlóan szintén a fehérjék lebontásáért felelős, a növényben ez a folyamat az érés folyamán zajlik le. A papain az emésztés közvetlen segítésén kívül segíti annak általános folyamatait, csökkenti a krónikus panaszokat, mint például a puffadás vagy a székrekedés. Mivel fokozza a kollagén-termelést, ízületi panaszok esetén is hatékonyan alkalmazható, de ezen tulajdonságai miatt használják kozmetikai alapanyagnak is. Mivel a papain kedvezően befolyásolja a szervezet savasító folyamatait, fogyasztása nehéz fizikai munkát végzőknek vagy sportolóknak kimondottan ajánlott, mert csökkenti az izomfájdalmakat, izomlázat és elősegíti a sejtregenerációt.