A bulgur tört búza. Előfőzött, szárított búzaszemek, melyek különböző méretben kaphatók a rizsszemnyitől az egészen apróra őrölt változatig. A búzaszemeket általában hántolják, majd előfőzik, és sok helyen még mindig a napon szárítják.A török éttermekben török-rizsnek is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret,íze hasonlít a rizshez, de kicsit harapósabb, pergősebb az állaga, és percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
energia: 1510 Kj / 357 kcal
fehérje: 10,3 g
szénhidrát: 78,1 g
zsír: 1,2 g
A termék szezámmagot, búzát, glutént is feldolgozó üzemben készült!
Összetevők: bulgur
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez
Száraz, hűvös helyen tárolandó!