Konyhafelszerelés

Fermenter White - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék

49 990 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Fermenter White - Hűtővel ellátott multifunkcionális fermentáló készülék termékre

Csak ELŐRE UTALÁSSAL RENDELHETŐ!! (Utánvéttel NEM!) Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesutejből). Ugyan csak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is. Így tehát nemcsak azoknak ajánljuk a készüléket, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani! A készülék jellemzői: pontos, folyamatos fermentáció teljes felületű hőszigetelés egyenletes fermentációs hőmérséklet digitális kijelző programozható fermentációs idő automatikus kikapcsolás funkció automatikus átváltás erjesztésről hűtésre beépített elektronikus hűtőrendszer hangtalan működés rendkívül egyszerű használhatóság és könnyű tisztíthatóság A készülék többek közt az alábbi ételek és italok elkészítésére szolgál: Tej alapú, vagy tejmentes joghurt, kefir, tejföl, sajtalapok Erjesztett zöldségek, gyümölcsök, savanyúságok Natto (erjesztett szójabab) Kimchi (fokhagymás-chilis erjesztett kínai kel) Erjesztett italok, rizsbor (szaké) Mi is az a fermentálás - általánosságban? A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével. Mi történik ilyenkor? A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat. A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint). A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására! A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - és akár Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital. Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! És, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”? Zöldségeket, gyümölcsöket, és ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának. A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak. Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem! És, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet! A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak. A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára. Ha szeretnéd látni, a fermentáló készüléket működés közben akkor kattints a képre! A youtube-on megnézheted hogy készül a kimchi, a kesu kefir, a rizs joghurt fermentáló készülékben. Mellékelt tartozékok: Használati útmutató Rozsdamentes acél tartály, műanyag fedővel 4 db kerámia pohár, műanyag fedővel 2 db fermentáló tálca Műszaki adatok: Űrtartalom 1,2 l Feszültség 230 V Frekvencia 50 Hz Teljesítmény 2-40 W Súly 3,4 kg Méret 250x250x200