Amarant liszt 500g Paleolit A Föld egyik legősibb kultúrnövényeként ismert amaránt az inkák és az aztékok birodalmából származik. Habár gabonaként termesztik, igazából nem tartozik közéjük, hiszen nem tartalmaz búzacsíra agglutinint (WGA-t), mely a gabonafélékre jellemző. Az amaránt nagyon sok értékes tápanyagot hordoz. Szénhidráttartalma alacsonyabb a hagyományos gabonafélékkel összehasonlítva, fehérje-, rost- és zsírtartalma azonban jóval magasabb. Harmonikus, kiegyenlített aminosav összetétele miatt fehérjetartalma kitűnően hasznosul. Az amaránt kiváló vas, magnézium, kalcium és cink, valamint egyéb mikroelem forrás. A legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer biológiai hasznosulását tekintve. Nagyon gazdag vitaminokban is: riboflavint, niacint és tokoferolt, valamint B1-, B2- és E-vitamint, ezenkívül C-vitamint (aszkorbinsavat) is tartalmaz. Az Amarántliszt készítésekor az amarántot vegyszermentesen és hidegen zsírtalanítják, majd liszt finomságúra őrlik. A zsírtalanítás miatt az omega-6 zsírsav tartalma lecsökken, így alkalmazható sütéshez és főzéshez is egyaránt. Az amarántliszt kitűnő reformkonyhai adalékanyag, melyet ételallergiában szenvedők, fogyókúrázók, vegetáriánusok és szigorú étrendet követők is ehetnek. Felhasználása sokrétű, ajánljuk kekszek, kenyerek, sütemények készítéséhez, valamint panírozáshoz. Édes és sós ételekhez is illik, hiszen semleges ízű. Ha házi kenyeret szeretnénk sütni vele, nem kell „tisztán” használnunk, mert a legjobb, ha 1:3 arányban más liszttel keverjük. Összetevők: 100% amarántliszt 100 gramm Amarántliszt tápanyagtartalma: Kalória: 379 kcal / 1592 kJ Fehérje: 16 g Szénhidrát: 63 g Nyers rost: 4 g Zsír: 7 g Magnézium: 248 mg Cink: 3 mg Kalcium: 160 mg Vas: 7,6 mg /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Kiszerelés: 500 gramm