Liszt

Nature Cookta Tápióka keményítő 500g

650 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Nature Cookta Tápióka keményítő 500g termékre

Nature Cookta Tápióka keményítő 500g A Nature Cookta Special Tápióka keményítőt leginkább a konyhában hasznosíthatjuk, hiszen a sajátos eljárás során olyan keményítőt kapunk, melyet nyugodtan használhatunk alternatívaként a hagyományos liszt helyett is. Konyhabarát, színmentes, mellékíz mentes és mivel nagyon sima, csomómentes ételek készülhetnek belőle. Ezért amellett, hogy elsősorban sütéshez ajánljuk, kiválóan alkalmas szószokhoz, főzelékek sűrítéséhez is. A tápióka keményítőből sütött pékáruk legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy a tetetjük kérgesre, finoman ropogósra sül. Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, így igazi, szivacsos belsejű kenyeret kapunk. Gyártó: Lechner és Zentai Kft. Special Tápióka keményítő A manióka, más néven kasszáva egy olyan Dél-Amerikában őshonos növény, mely Afrika után egyre inkább kezdi meghódítani az egész világot, így hazánkban is növekszik kedvelői száma. Nagy előnye, hogy kevésbé jó minőségű földben is megterem, kevés a vízigénye, ezért kedvelt szénhidrátforrás a trópusi, fejlődő országokban is. Leginkább gyökerét hasznosítják: lisztet, keményítőt, és alkoholtartalmú italt is készítenek belőle. Felhasználás előtt bonyolult eljárással választják ki a keményítőt a gumóból: először leőrlik a teljesen kifejlődött gyökeret, átmossák, pépesítik, és ez után választják csak külön a folyadékot. Ezt nevezzük tápiókakeményítőnek. Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes” konyha kiváló alapanyaga. Glutén tartalmú anyagokat nem csomagoló üzemben készült. Összetevők: 100% tápióka keményítő 100 gramm Nature Cookta special Tápióka keményítő tartalmaz: Energia: 351 kcal/1491 kJ Fehérje: 0,3 Szénhidrát: 87 g ebből cukor: 0 g ebből keményítő: 87 g ebből rost: 0 g Zsír: 0,1 g Nátrium: 10 mg /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Kiszerelés: 500 gramm