Tökmagliszt A sütéshez és főzéshez célszerű a tökmaglisztet választani, mert szénhidráttartalma alacsony. Első lépésként a tökmagot megtisztítják héjától, utána pedig az olaját vegyszermentesen, hidegen kisajtolják belőle. A fennmaradó anyag finomra őrlésével készül a tökmagliszt. Jellegzetes ízű és illatú liszt, mely zöldes színű, és számtalan étel receptjéhez alkalmazható részben vagy egészben. Allergiásoknál sem vált ki emésztési panaszokat. Magas fehérjetartalma miatt vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják. Ezenkívül alacsony szénhidrát- és zsírtartalma miatt diétázók, fogyókúrázók, egészségesen étkezők is használhatják. Gyártó: Lechner és Zentai Kft. A tökmagliszt többféleképpen felhasználható, hiszen kenyerek, péksütemények, pogácsák, lepények is készíthetők belőle. Abban az esetben, ha péksüteményhez használjuk, a receptben lévőhöz képest eggyel több tojást érdemes használni, mert ha csak tökmaglisztet használunk, a sikér (glutén) khiányában jelentősen morzsálódik. Kiváltható vele még a pisztácia is mandulaaroma hozzáadásával. Ételeinket sűríthetjük is vele, hiszen sok zsiradékot és folyadékot vesz fel. Tökmagliszt használatával napi rostbevitelünk is emelkedik. Glutén tartalmú anyagokat nem csomagoló üzemben készült. Összetevők: 100% tökmagliszt 100 gramm Nature Cookta Tökmagliszt tápanyagtartalma: Energia: 384 kcal/1574 kJ Fehérje:54 g Zsír:12 g Szénhidrát:15 g Rost:6 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Kiszerelés: 500 gramm