Liszt

Paleolit Éléskamra Foszlós Fehérkenyér 170g

680 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Paleolit Éléskamra Foszlós Fehérkenyér 170g termékre

Paleolit Éléskamra Foszlós Fehérkenyér 170g MEGÚJULT ÖSSZETÉTEL! Még semlegesebb íz Még nagyobb kenyér Még több rost Kb.350-400 grammos kenyér elkészítéséhez elegendő lisztkeverék. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által egy semlegesebb ízvilágú, belül puha, kívül ropogósra süthető fehér kenyeret készíthetünk belőle. Nem magadnak kellene kikísérletezni a megfelelő arányokat vagy bevásárolni számtalan alapanyagból. Alacsony szénhidráttartalma miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak, magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Készíthető belőle hidegszendvics, melegszendvics, toast szendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Hűtőben 4-5 napig eltartható. Nem tartalmaz szóját, tejet, gabonát és cukrot. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk. Elkészítés: 3 db M-es tojáshoz keverj 1 dl vizet és 1 ek. olvadt zsiradékot. Add hozzá a kenyérlisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel, majd pihentesd 10 percig, míg besűrűsödik. Öntsd szilikonos vagy papíros formába, majd süsd 200 fokon 10 percig, majd további 35 percig 180 fokon. Ha a formából kivéve még 5 percig sütöd, kívül ropogós lesz. Tipp: ha kicsit sűrűbb kenyeret szeretnél, akkor a recept szerinti 1 dl vízmennyiséget felezd meg. Akkor még ropogósabb lesz a külseje. Összetevők: szezámliszt, tápióka keményítő, hántolt földi mandulaliszt, lenmagpehely, gluténmentes sütőpor, útifűmaghéj, himalaya só, aszkorbinsav 100 g alapanyag 40 g szénhidrátot tartalmaz. 100 g késztermék szénhidrát tartalma 11 g. Az adatok tájékoztató jellegűek. Kézműves termék!