Liszt

Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g

770 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g termékre

Paleolit Éléskamra Nyújtható tészta Lisztkeverék (Almáspite) 200g Enyhén édes lisztkeverék mindenféle nyújtható tészta elkészítésére. A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is. Nincs markáns kókusz íze, a tészta állaga könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve. Mi készülhet belőle? (A teljesség igénye nélkül) töltött derelyék sütve vagy főzve szilvás gombóc édes töltelékkel papucsok lekváros levél túrós batyu bejgli piték linzer isler kekszek töltött péksütemények helyettesítője dobos torta lapoknak zserbó mézes krémes fahéja csiga mákos - almás tekercs stb... A keverék megalkotásakor gondoltunk a xilitre érzékenyekre is, így ebben az alap porban is eritritet és stevia port használunk édesítésre.A finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk. A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek. Magyar kézműves termék. Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost, édesítőszer: eritrit, útifű maghéj, gluténmentes sütőpor, édesítőszer: stevia. Elkészítés: Az alap port keverd el 3 db M-es tojással és 1/2 dl vízzel, majd egy púpos evőkanál lágy kókuszzsírral gyúrd össze. Tedd fél órára fagyasztóba, majd két szilikonos sütőpapír között nyújtsd 4-5 mm vastagra, húzd le a felső papírt és töltsd meg a nyers tésztát ízlés szerint almával, mákkal, dióval, stb. Süsd 180 fokos sütőben készre. Alap recept Csigák, piték, töltött sütik, bejgli, zserbó, stb.: A lisztet keverd el. A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet és 65 g lágy kókuszzsírt. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra. Könnyedén feltekerhető, nem szakad, nem tapad, nem szükséges alá lisztezni. Átlagos sütési idő 180 fokon 40 perc. Linzertészta, isler, keksz: 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb. 220 g) és 2 db tojás sárgájához (kb. 55 g) adj 85 g lágy kókuszzsírt és 50 g darált diót vagy mandulát. Elkészítés fentiek szerint. A keverék nem tartalmaz szóját, maglisztet, konjac lisztet, élesztőt, magokat és adalékokat. A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni. Magyar kézműves termék.