Liszt

Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán)

1 990 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán) termékre

Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, olajmentes, vegán) Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes hozzáadott olajtól mentes házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad. Lassan felszívódó szénhidrátforrásként délelőtti fogyasztásra ajánljuk a fogyni vágyóknak! 100 gramm kész kenyér GI értéke: 27 (a lenti recept alapján) Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 1000g SÓ NÉLKÜL! A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (kenyér, piskóta, nokedli stb.) Összetevők: Teljes kiőrlésű hajdinaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav Átlagos tápérték: 100g lisztkeverékben 100 g natúr kenyérben* Energia: 1340 kJ (317,5 kcal) 758 kJ (180 kcal)* zsír: - amelyből telített zsírsavak: 1,2 g 0,6 g 0,9 g 0,3 g szénhidrát: - amelyből cukrok (1): 60,7 g 1,8 g 34 g 1,2 g rost: 16,6 g 9,2 g fehérje: 7,6 g 4,2 g só: 0 g 0,6 g * a lenti recept szerint (1 g kókuszolajjal lekenve) (1): természetesen előforduló cukor a lisztben Az adatok tájékoztató jellegűek! Ropogós héjú illatos házi cipó recept Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez): · 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék · 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat) · 40 g frissen facsart 100%-os citromlé · 300 g langyos víz · ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb. Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig). 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete). 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el: 1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem! 2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá. 3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle! NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL: Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!! Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek! Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagyfagyassza le (megsütve, felszeletelve). Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül. Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el! Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel! VIDEÓ A KENYÉR KÉSZÍTÉSRŐL: Ildikó | 2016. 09. 19. Szuper könnyen elkészíthető! :-) Tóth Adrienn | 2016. 09. 11. Nagyon könnyen nagyon finom kenyér/zsemle/kifli süthető belőle! Krammer Tündi | 2016. 09. 10. Szafi egy földre szállt angyal. Amit értünk tesz ételallergiásokért az egyszerűen fantasztikus! Köszönjük szépen. A kenyér aboszolut kedvenc, én nem érzem ki a hajdina ízét! Csillagos ötös, ízre és állagra is.️ Kasza Edit | 2016. 09. 07. Alig vártam,hogy kipróbáljam. Nagyon finom! Ildikó | 2016. 09. 06. Érdeklődnék, hogy a citromlevet esetleg lehet e helyettesíteni almaecettel? Ha igen, akkor ugyanakkora mennyiség kell az almaecetből, mint a citromléből? Köszönöm VÁLASZ: Igen lehet. Illetve most kaptuk az információt, miszerint 50 g fehérborecettel a legjobb, és így -10 g vízzel kell kevesebb! :) Paál Réka | 2016. 09. 05. Nekem nagyon bejött, bár ropogós kérge nekem nem lett. Ági | 2016. 09. 05. Őszintén szólva én picit szkeptikus voltam! De még a 15 éves lányomat is meggyőztem vele! Elképesztően finom, és fűszerekkel kitűnően lehet variálni! Csodás, amit csináltok! Köszönöm szépen! :) Judit | 2016. 09. 01. Az nagy baj ha nem kenem le a tetejét kókuszolajjal? VÁLASZ: Nem :) Anikó | 2016. 08. 30. Frissen nagyon finom és guszta. Dina | 2016. 08. 29. En most sutotem eloszor. Az nagyon tetszik benne, hogy konnyu osszeallitani es nem kell 1 oran keresztul keleszteni. Viszont en kierzem a hajdinat. De hat ez az egeszseg ara:) Erika | 2016. 08. 29. nagyon finom a kenyér, főleg a kis újítással :-) Bernadett | 2016. 08. 27. Tudjatok mit készítettem ma a lisztbol? Párizsi szelethez a panirt! Erre is tökéletes! Piroska | 2016. 08. 22. Finom,ropogós kenyeret sikerült sütnöm. Végre glutenmentes,laktózmentes étrendben is lehet igazi kenyeret enni. Köszönöm Timea | 2016. 08. 22. A szállítás nagyon gyors volt ! A termék meg vmi fantasztikus ! Nagyon jó kiflik lettek a lisztből ! Gyuris Noémi | 2016. 08. 20. Tegnap sütöttem meg, kissé félve, mert az útifűmaghéj ízét nem igazán kedvelem. De nem érezni, nagyon finom kenyér lett belőle. Nem érezni semmilyen mellékízt. Mindent úgy csináltam, ahogy Szafi írta. Egyszerű elkészíteni, csak ajánlani tudom. Nem csak annak ajánlom, aki érzékeny, hanem annak is, aki egészségesebben akar táplálkozni. Horváth Ferencné | 2016. 08. 19. A szállítás gyors és minden rendben érkezett. A kenyér nagyon jó és ez nagy segítség, mert eddig nem tudtam ilyen állagú kenyeret sütni glutén és minden mentes lisztből. Köszönöm: Horváthné Kriszti | 2016. 08. 18. Pita készült belőle!! Isteni finom volt!!Nincs kellemetlen utóíze, állaga szuper és laktató!!! Pozitív észrevétel már egy napi lisztek használata után ,hogy csemetém hasa nem volt felfújódva estére!!!Pedig evett pitát,palacsintát és hamis bundáskenyeret vacsira!!Minden elismerésem és köszönet a munkásságotokért!! Kinga | 2016. 08. 17. Zsemlét és kiflit készítettem már belőle. Frissen is, másnap is és fagyasztás után felolvasztva is ugyan olyan finom puha. Kata | 2016. 08. 15. Isteni,csodálatos, imádom Kriszta | 2016. 08. 11. Zseniális!!!Ennyire ízletes,finom és ráadásul minden mentes kenyeret még nem ettünk!Nagyon örülök,hogy végre tudok finom zsemlét/kiflit/kenyeret sütni!Köszönet érte Szafi!!!! Krisztina | 2016. 08. 10. A valaha legfinomabb kiflit sütöttem ebből a lisztkeverékből! És ha valaki, akkor én már rengeteget kísérleteztem mindenmentes pékáru sütéssel. Nagyon örült az egész család! Alig érezni a hajdinát, főleg ha sonkával, kolbásszal, pástétomokkal esszük. Nagyon ügyesen össze lettek állítva az arányok. Gratulálunk! Fruzsi | 2016. 08. 09. Végre kitűnő és finom kenyeret tudtam készíteni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Márti | 2016. 08. 08. Egyszerű az elkészítése és nagyon finom! Végre ehetek kenyeret! Köszönöm! Dóka Csilla | 2016. 08. 08. Tökéletes kenyér lett belőle, mindenkinek nagyon ízlett!!! Bea | 2016. 08. 05. Hihetetlenül gyorsan elkészül. Fagyasztás után is tökéletes! Köszönöm! Nagy Mónika | 2016. 08. 04. A világ legfinomabb kenyere , amint megkaptam a lisztet azonnal megsütöttem a kis zsemléimet! Mindenkinek szívből ajánlom mert mellék