1 270 Ft-tól
Szafi Reform nyújtható sós kelt tészta helyettesítő liszt gluténmentes(paleo és vegán) 500g A Szafi Fitt nyújtható sós lisztkeverék egy szénhidrát-csökkentett gluténmentes univerzális lisztkeverék, amellyel élesztő és tojás nélkül tudjuk elkészíteni a kedvenc kelt tésztás receptünket. Kiválóan használható paleo és vegán étrendben is. Nyújtható lisztkeverék sós kelt tészták elkészítéséhez. Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelt tésztás receptből, például: pizzás csiga vagy croissant, sós batyu vagy rétes, illetve sós piték stb. a blogon lévő recepteket követve. Összetevők: tápiókaliszt, kókuszliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, szódabikarbóna, só, konjacliszt, citromsav Átlagos tápérték: 100g termékben: Energia: 1050 kJ (270 kcal)* 1225 kJ (314 kcal)** zsír: - amelyből telített zsírsavak: 4,3 g 2,4 g szénhidrát: - amelyből cukrok (1): 42,6 g 5,6 g rost: 21,9 g fehérje: 15,3 g só: 2,2 g *: rost nélküli számított energia **: rosttal együtt számított energia (1): természetesen előforduló cukrok a lisztekben Az adatok tájékoztató jellegűek! ALAPRECEPT: Pizzás croissant (szénhidrát-csökkentett, paleo) Hozzávalók (6 db. croissanthoz): 120 g Szafi Fitt paleo kelt tészta helyettesítő nyújthatós sós liszt 140 g meleg(!!!) víz 1 M-es tojásfehérje Töltelék: 1 doboz sűrített paradicsom 2 tk. Szafi Fitt gluténmentes barbecue fűszersó 1 csipet negyedannyi cukorhelyettesítő 1 tk. bambuszrostliszt Elkészítés: Első lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot) Ezután 2 szilikonos zsírpapír közt vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra. Az így kapott tésztát vágjuk 6 részre, majd készítsünk belőle croissant, a videón látottak szerint. Ezután előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180 fokon 25 perc alatt süssük készre. Miután kisült nagyon fontos, hogy várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, és csak ezután fogyasszuk!!! 1 db pizzás csiga Szénhidrát tartalma: 8,6 g