Liszt

Útifű maghéj liszt 400g Paleolit

1 850 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Útifű maghéj liszt 400g Paleolit termékre

Paleolit Útifű maghéj liszt (Psyillium Husk) 400g Az útifű maghéjnak már az őrleményét is beépítheti a mindennapos étkezésébe. A sokrétűen felhasználható konyhai alapanyag kiváló zselésítő és sűrítő hatással bír. Alkalmazásával tökéletes állagú ételeket készíthet. Növényi eredete miatt nagy segítség a konyhában a vegetáriánusoknak, a diéták követőinek. A népszerű útifű maghéj Az egyiptomi útifű és a Magyarországon is megtalálható lándzsás útifű csak a nevében és a kinézetében hasonlít egymásra. Az Indiában és Iránban őshonos növény, kedveli a napsütést, azonban a talaj és a csapadék mennyiségére vonatkozóan nem nagyok az igényei. A szárazságkedvelő Psyillium Husk leveleit régóta fogyasztják salátaként, a magját pedig évszázadok óta használják gyógyászati célokra. A csodaszerként számon tartott növény ma újra aranykorát éli. Különlegessége a vízmegkötő tulajdonsága, képes a tömegének sokszorosát kitevő mennyiségű vizet magába szívni. Az egynyári növény magja ma már nem csak a cöliákiások, glutén-érzékenyek körében népszerű alapanyag. Neve a görög „psylla” szóból eredeztethető, melynek jelentése bolha. Egy-egy növény körülbelül 15.000 bolhára emlékeztető magot rejt magában. Útifű maghéj liszt a konyhában Az Útifű maghéj liszt nagyszerűen felhasználható sütemények és tortakrémek készítéséhez. A finomságoknál a zselatin kiváltására is alkalmazhatja, ugyanis sokkal könnyebb a vele való munka, valamint a kívánt állag elérése is mindig garantált. Mivel növényi eredetű alapanyag, ezért a vegetáriánusoknak is kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Az útifű maghéjból készített liszt -úgy mint a nyersanyag-, kiválóan alkalmas főzelékek, levesek, mártások sűrítéséhez. Pékáruk készítésénél a tésztákba keverve javíthatunk azok állagának minőségén, megakadályozza bevizesedésüket. A Biorganik natúr Útifű maghéj liszt használatát a nap bármely étkezésébe beépíthetjük. Nagyszerűen támogatja a diétát magas rosttartalmának köszönhetően, legyen szó reggeliről, főételről vagy desszertről. Zselésítő képessége miatt a pudingok is hibátlan állagúak és ízűek lesznek. Fontos, hogy alkalmazása mellett megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk. A kísérő folyadék grammonként 30 ml. Az útifű maghéj liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energia: 74 kJ / 18 kcal Fehérje: 1,4 g Szénhidrátok: 2,5 g Cukrok: 0 g Keményítő: 4,0 g Összes zsír: 0,2 g Élelmi rostok: 87,8g Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).