Speciális élelmiszer

Paleolit Étcsokoládé (tört) eritrittel 1kg

5 700 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Paleolit Étcsokoládé (tört) eritrittel 1kg termékre

Eritrittel édesített csokoládé 70% kakótartalommal. Sajnos megtévesztésnek több csokoládét is megbélyegeznek ezzel a címmel, pedig az igazi étcsokoládé kb. 60-70%-ban tartalmaz kakaót. Így még nem keserű, viszont a különleges aromák igazán jól kiérződnek belőle. Amennyiben ennék nagyobb mennyiségben tartalmaz kakaót, akkor már keserű csokiról beszélünk, amit már csak kevesen szeretnek Összetevők: kakaómassza, édesítőszer: eritrit, kakaóvaj, emulgeálószer: napraforgó lecitin, aroma, édesítőszer: szteviol glikozidok. Kakaó szárazanyag legalább 70%. Kiszerelés: 1000g A kakaó pozitív élettani hatásai: - több mint 300-féle különböző értékes vegyületet tartalmaz - az ásványi anyag és vitaminok bőséges tárháza, gazdagon megtalálható benne a foszfor, a magnézium, a réz és a kálium, valamint az A, B1, B2, B6, B12, D- és E-vitamin. - erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, a benne lévő flavonoidoknak és polifenoloknak köszönhetően. Ezért hatásos alapanyag a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében. - teobromin- és alacsony koffeintartalmánk köszönhetően élénkítő hatású, serkenti a mentális aktivitást. Ezért tud hatásos lenni megerőltető szellemi tevékenység, vagy éppen a vizsgaidőszak alkalmával. - kevesen tudják, de a kakaónak kb. 20% élelmi rost, ami segítheti az emésztést. Mi is az Eritrit? Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek: Glikémiás indexe: 0 Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g); Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet; Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását; A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt; Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.