A kókuszliszt szárított és zsírtalanított kókuszhúsból készül. Tiszta kókuszlisztből vegyszermentesen, hagyományos módon, hidegen kisajtoljuk az olajat, ami lehetővé teszi, hogy lisztté őrölhessük. Ennek a műveletnek az eredményeként kiváló konyhai alapanyagot kínálhatunk, mely vitaminokban és rostokban gazdag. E termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető. A megtisztított és szárított kókuszhúst hideg sajtolás után lisztté őrlik, így más lisztekhez hasonlóan fölhasználható. omega-6-ban és zsírban szegény magas a vitamin-, ásványianyag-, fehérje- és rosttartalma állaga hasonló a búzalisztéhez; ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez. Kevesebb emészthető szénhidrátot tartalmaz, mint bármely más liszt; kiváló fehérjeforrás; glutén és laktózmentes; jól beilleszthető testsúlycsökkentő programba, mert magas rosttartalma elősegíti a jóllakottság érzést.