Koleszterintől és adalékanyagoktól mentes, közepes lánchosszúságú telített zsír, mely transzzsírokat nem tartalmaz. Színtelen, íztelen és szagtalan, így jól alkalmazható sütéshez, főzéshez, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe és annak mélyebb rétegeibe. Nap, mint nap használunk különböző olajokat a konyhában. Sajnos ezek legtöbbje igen káros a szervezetünkre, nemcsak azért, mert testtömegünk növekedését idézi elő, hanem mert növeli a koleszterin szintet, a transz-zsírok miatt gyengíti az immunrendszerünket és a szabad-gyökök miatt ráncosabbá teszi a bőrt, fénytelenné a hajat. Vannak azonban egészségesebb olajok is, ilyen például az olívaolaj, melynek ma nagy divatja van, azonban még ez sem a legegészségesebb fajta, hiszen ugyan sokkal kevésbé károsítja a szerveinket és a bőrünket, mint a többi étkezési olaj, de ez a típus is képes szabad-gyököket képezni a szervezetünkben. Azonban a kókuszolaj kivételt képez: ez a világ legegészségesebb főzőolaja.Ennek az olajnak 92%-a telített zsírsav, olyanok, melyek szénlánca közepesen hosszú, így sokkal stabilabb. Ez azért fontos, mert igen nagy hőmérsékletre is felhevíthetjük úgy, hogy ne oxidálódjon, így nem képződnek sejtkárosító szabad gyökök. Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy transz-zsírokat sem tartalmaz, melyek rákkeltő és érelmeszesedést okozó hatással rendelkeznek.Felhasználási javaslat:Melegen sütéshez, pároláshoz, hidegen süteményekbe vaj, margarin helyett vagy szendvicskrémként elkészítve.Étkezési célokon kívül kiválóan alkalmazható bőrápolásra is. Átlagos tápérték 100g termékben:Energia: 3767KJ/900KcalFehérje: 0g. Szénhidrát:0g, ebből cukor:0 g.Zsír 100g, ebből telített zsírsav 94g, transzzsírsav 0g. Nátrium:0g. Sótartalom:0g.Készült: kókusz gyümölcs húsából préselt olajból. VegánAnticandidaPaleoGMO mentes Tárolás: száraz, hűvös helyen, 22-26 Celsius fokon olvad. Származási hely: Fülöp-Szigetek.