CIKÓRIA KÁVÉ Az egyik legősibb és legértékesebb zöldségnövényünk. Meghatározó szereplője a korszerű táplálkozásnak és a téli friss, zöldségválasztékot bővíti. Rosttartalmának köszönhetően segíti az emésztést. Ásványi sót, kalciumot, káliumot, foszfort, meszet tartalmaz. Közel annyi A-vitamin található meg benne, mint a sárgarépában, C-vitamin tartalma jelentéktelen. Gyökerében tejnedv, valamint 15% inulin található, ez utóbbi adja a cikóriakávé kesernyés ízét. A gyökere mellett a levelében is található tejnedv. A cikória gyökerét pótkávé- és inulingyártásra használják. Cikóriakávé-Őrölt pótkávé - Összetevők: Cikóriaaszalvány (őrölt, pörkölt) 99%, napraforgó olaj. A termék nyomokban glutént tartalmazhat. Nettó tömeg 200 g Elkészítési javaslat:1 liter hideg vízbe tegyünk 3 púpozott evőkanál (kb. 30 g) cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perc állás után szűrjük le. Fogyasztható önmagában, tejjel, babkávé vagy malátakávé hozzáadásával. Filteres kávéfőzőn is lefőzhető. Száraz hűvös helyen tárolandó. Bontatlan csomagolásban minőségét megőrzi (nap/hó/év): a csomagolás oldalsó zárásánál feltüntetett időpontig. Minőségmegőrzési idő: 5 év.