Nature Cookta Útifű maghéj 300g Táplálkozásunkban nagyon fontos, hogy minden alapvető tápanyagból megfelelő mennyiség kerüljön szervezetünkbe. A rost bevitelen kitűnően javíthatunk az útifű maghéj fogyasztásával. A psyllium husk, vagyis az útifű maghéj egy rostban nagyon gazdag, Iránban és Indiában őshonos növény. Főképp gyógyászati célra használják fel, és egyre inkább elterjedő félben van. Jótékony hatásai között az emésztésre és a bélrendszerre gyakorolt pozitív hatásait kell megemlíteni. Megfelelő mennyiségű rost fogyasztásával hatékonyan javulhat bármilyen emésztési vagy bélrendszeri problémánk. Gyártó: Lechner és Zentai Kft. Ehhez csupán arra van szükség, hogy az útifű maghéj használatát bevezessük hétköznapjaink menetrendjébe is. Erre többféle módon van lehetőségünk. Használhatjuk ételeink alapanyagaként vagy akár tisztítókúraként is. Laktató ételeket kapunk végeredményként az útifű maghéj használatával, ráadásul kalóriaszintünket sem emeli meg. Fontos, hogy fogyasztása során sok folyadékot fogyasszunk, mert nagyon elvonja a vizet a szervezetből. Ezt a vízmegkötő képességet használhatjuk ki, ha ételeink elkészítéséhez használjuk fel. Főzelékek, mártások sűrítésére kiváló, leveseinket is gazdagabbá teszi. Nagyon finom gyümölcspüré készíthető az útifű maghéjjal, és pudingokhoz is nagyon jó. Kenyereket, péksüteményeket készíthetünk vele, ha a liszthez adunk belőle. A legnagyobb probléma sok paleolit kenyér készítésekor, hogy a tészta vizes marad, de ez a probléma is megoldható ennek a különleges növénynek a használatával. Tisztító kúrához 2 dl folyadékban keverjünk el egy evőkanál útifű maghéjat, és ezt azonnal igyuk meg. Így a zselésedés már a gyomorban fog megkezdődni. Tegyük reggel és este, étkezés előtt körülbelül fél órával. Elsősorban az emésztésre gyakorolt pozitív hatásai miatt kedveljük, de ugyanennyire fontos, hogy javítja a glükóz toleranciát, így cukorbetegek számára is kifejezetten javasolt. Fontos, hogy fogyasztásakor sok folyadékot igyunk. Két éven aluli gyermekek, vagy várandós, szoptató nők számára fogyasztását nem ajánljuk. Glutén tartalmú anyagokat nem csomagoló üzemben készült. Összetevők: 99%-os tisztaságú útifű maghéj 100 gramm Nature Cookta basic Útifű maghéj tápanyagtartalma: Kalória: 378 kcal/1581 kJ Szénhidrát: 88,9 g Fehérje: 0 g Zsír: 0 g Rost 77,8 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Kiszerelés: 300 gramm