Naturganik Aszkorbinsav 500g Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése. Mindennapi étkezésünkkel kell pótolnunk, mert szervezetünk nem képes előállítani. Felhasználható sütéshez (tésztákhoz, kenyerekhez), tartósítószerként (befőttekhez, lekvárokhoz). A C-vitamin képes arra, hogy megsemmisítse a fölösleges vérzsiradékot, illetve elősegíti a májban képződő koleszterin epesavakká való átalakulását. Védi a szív- és érrendszert, mivel az egyik legerősebb antioxidáns. A C-vitamin gátolja a nitrozaminok keletkezését, melyek jelentős szerepet játszanak a rákos sejtek kialakulásában és növekedésében. Ezen kívül a C-vitamin segítséget nyújt a hemoglobin és a vörös vérsejtek képződésében a csontvelőben, illetve rendkívül fontos szerepe van az anémia megelőzésében, és gyógyításában. Végül de nem utolsó sorban a C-vitamin immunerősítő és különféle allergiák kezelésében is bizonyítottan hatásos eredményeket ért el.