Eritrittel édesített csokoládéval bevont szilva darabok. Összetevők: Aszalt szilva (30%),Édesítőszer: Eritrit , Kakaópor, Kakaóvaj, Kókuszliszt, Pálmazsír, Édesítőszer: Szteviol glikozidok Kiszerelés: 100g Mi is az Eritrit? Az eritrit egy zöldségekben, gyümölcsökben is előforduló édes ízű természetes anyag, melyet nagy mennyiségben növények kultúrával való erjesztése során nyernek, tisztítanak és kristályosítanak, hogy a kristálycukorral megegyező módon váljon használhatóvá édesítésre. Tulajdonságai azonban különböznek: Glikémiás indexe: 0 Gyakorlatilag kalóriamentes (mindössze 20kcal/100g); Nem emeli sem a vércukorszintet, sem az inzulinszintet; Más édesítőszerekkel szemben nincs mellékíze, és nem okoz hasmenést Segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogkő kialakulását; A vele készült ételek lassabban romlanak, mert a gombák és baktériumok számára nem nyújt táptalajt; Cukorbetegek, diétázók és candidával küzdők is bőséggel használhatják Sütésre is használható, mert magas hőmérsékleten sem veszíti el édes ízét és nem keseredik meg.