Koleszterintől és adalékanyagoktól mentes közepes lánchosszúságú telített zsír, mely transzzsírokat nem tartalmaz. Kitűnően használható főzéshez, sütéshez, 198 Celsius fokig nem oxidálódik. Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe és annak mélyebb rétegeibe, úgy hogy nem hagy zsíros foltot maga után. A Mardo kókuszolaj a világ legegészségesebb főző-sütő olaja. Nem hidrogénezett, ezért nem tartalmaz transz-zsírokat, melyek rákkeltő és érelmeszesedést okozó hatással rendelkeznek. A Mardo kókuszolajjal készült ételek táplálóak, mert rengeteg azonnal felhasználható energiát tartalmaz. A kókuszolaj zsírsavjai nem alakulnak zsírpárnává, ezért használata fogyókúrázóknak is ajánlott. Közel 50%-os laurinsav tartalma miatt antibakteriális.