Készítenél valami igazán finom nassolnivalót? Esküvőre, bulira, partykra, vagy csak az esti filmnézéshez is remek választás a ropogós, házi készítésű sajtos tallér.
Ezzel az öntöttvasból készült ostyasütővel könnyedén készíthetsz sós és édes ostyákat egyaránt.
Első használat előtt az edényről távolítsd el a rozsdásodást gátló védőviaszt (kiégetéssel). Utána a sütőlapot mosd el forró vízben semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröld szárazra!
Ezután kend ki a formát zsírral vagy szalonnával és alaposan hevítsd fel nyílt lángon, és kezdődhet a ropogtatnivaló sütése.
Az ostyasütőt használhatod a gáztűzhelyed lángja felett, vagy akár a kerti sütögetések során is. Miután felhevült a sütőlap helyezd rá a tésztát, csukd össze az ostyasütőt, helyezd nyílt láng felé, majd pár perc után fordítsd meg és süssd készre az ostyát!
Ha édes ostyát szeretnél készíteni, akkor az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
Elkészítés:
Ha sajtos tallért szeretnél készíteni, akkor az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
Elkészítés: