Sütőforma

Szögletes sajtos tallér sütő

7 756 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Szögletes sajtos tallér sütő termékre

Készítenél valami igazán finom nassolnivalót?

Esküvőre, bulira, partykra, vagy csak az esti filmnézéshez is remek választás a ropogós, házi készítésű sajtos tallér. 

Ezzel az öntöttvasból készült sajtos tallér sütővel könnyedén készíthetsz szögletes alakú sós és édes ostyákat egyaránt.

Első használat előtt az edényről távolítsd el a rozsdásodást gátló védőviaszt (kiégetéssel). Utána a sütőlapot mosd el forró vízben semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröld szárazra! 

Ezután kend ki a formát zsírral vagy szalonnával és alaposan hevítsd fel nyílt lángon, és kezdődhet a tallér sütés.

A sajtos tallér sütőt használhatod a gáztűzhelyed lángja felett, vagy akár a kerti sütögetések során is. Miután felhevült a sütőlap helyezd rá a tésztát, csukd össze az ostyasütőt, helyezd nyílt láng felé, majd pár perc után fordítsd meg és süssd készre az ostyát!

Ha édes ostyát szeretnél készíteni, akkor az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:

  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

Elkészítés:

  • a cukrot és a vajat habosra keverjük
  • hozzáadjuk a tojást, vaníliás cukrot, tejet és a lisztet simárra dolgozzuk és pihentetjük kb. 20 percet
  • az ostyasütőt bekenjük olajjal, felforrósítjuk, kanállal beleadagoljuk a tésztát és ropogósra sütjük az ostyákat

Ha sajtos tallért szeretnél készíteni, akkor az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint (kb. 1 teáskanál)
  • 2 kis tejföl
  • 2 tojás

Elkészítés:

  • a lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót
  • hozzáadjuk a tojást, tejfölt, sajtot és jól összegyúrjuk
  • apró gombócokat formálunk és a felhevített ostyasütőben megsütjük a tésztát