Tészta

Paleolit Szezámos Száraztészta - Orsó 250g

790 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Paleolit Szezámos Száraztészta - Orsó 250g termékre

Paleolit alapanyagokból készült száraztészta. Összetevők: tápióka keményítő (lektinmentes), szezámliszt, mélyalmos tyúktojás Kiszerelés: 250g Átlagos tápérték 100g termékben: Fehérje: 25g Nettó szénhidrát: 49g Rostok: 8g Zsír: 9g Energiatartalom: 1652 kJ Kalóriatartalom: 394 kcal Gyártó: SynergyTech Kft. A Paleotészta termékcsalád azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleotészta tészták szénhidráttartalma alacsony (típustól függően fele, harmada, illetve akár negyede annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmuknál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható. Mindegyik Paleotészta tésztára igaz, hogy nem csak glutént nem tartalmaznak, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszerek kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készülnek. A Paleotészta azonban ezektől is mentes és low-carb! A Paleotésztákhoz fölhasznált alapanyagokról: Hidegen sajtolt maglisztek: Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleotésztákhoz fölhasznált olajos magvakból fölhasználás előtt kíméletesen, vegyszermentesen hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalmuk jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert maglisztekben. Az így készült maglisztek ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt magokéhoz képest. Allergén-mentes tápiókakeményítő: A Paleotésztákhoz fölhasznált tápiókakeményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápiókakeményítőnek is más keményítőknek, magas, azonban a tésztákhoz csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a maglisztek fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz. Gesztenyeliszt: A gesztenyeliszt a friss hámozott gesztenye heteken keresztül történő kíméletes szárításával, majd finomra őrlésével készül Mélyalmos friss tojás: A Paleotészták kizárólag mélyalmos friss tojással készülnek, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleotészta gyártásához fölhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez 15db M-es méretű tojást használunk föl, azaz mindegyik Paleotészta száraztészta 15 tojásos! Nem spórolunk!