Tészta

Üvegtészta ( cérnametélt ) 500g

990 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Üvegtészta ( cérnametélt ) 500g termékre

Üvegtészta ( cérnametélt ) Elkészítése nagyon egyszerű, ugyanis nem kell főzni, csak forrázni.Kiváló salátákat lehet belőle készíteni, de szószokkal is ízesíthetjük vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Az üvegtésztát, más néven celofántésztát, mungóbabból kivont keményítőből és vízből készítik, tojás hozzáadása nélkül. Általában cérnametélt formában, vagy tagliatelle-re emlékeztető, szélesebb lapokban kapható. Galuskaszerű, patkánytészta néven elhíresült változata is létezik. A mungóbab lisztje magas fehérjetartalmánál és alacsony zsír- és szénhidráttartalmánál fogva értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Az üvegtészta gazdag vitaminokban, nagy mennyiségben tartalmaz B1-, B2-vitaminokat, valamint az A-vitamin elővitaminját sem nélkülözi, valamint vasat, kalciumot és foszfort tartalmaz. Mivel könnyen emészthető, alacsony a kalória-, és szénhidráttartalma, cukorbetegek és diétázók számára is fogyasztható. A mungóbab könnyebben emészthető, mint a Közép-Európában elterjedt fejtett bab és nem okoz puffadást. Más tésztafélék elkészítési módjától eltérően az üvegtésztát általában nem főzik meg, hanem beáztatják és megsütik vagy közvetlenül a levesbe teszik. Lehet pirítani is. Szószokkal ízesíthetjük, salátákat lehet belőle készíteni, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Klasszikus Wok-zöldség, de saláták készítéséhez is felhasználják. Kiváló salátákat lehet belőle készíteni, de szószokkal is ízesíthetjük, vagy húsokhoz köretként adhatjuk. Az elkészítése nagyon egyszerű, az üvegtésztát ugyanis nem kell főzni, csak forrázni. A forró vízben, lefedve körülbelül 10 percig hagyd állni, majd leszűrés után mehetnek rá zöldségek, húsok, halak. Semleges íze miatt mindenhez jól illik. Az üvegtészta összetevői: borsó keményítő, mungóbab keményítő. Átlagos tápérték 100g Energia 1462 KJ/ 344 Kcal Zsír 0,5 g Ebből telített zsír 0,1 g Szénhidrát 86 g Hozzáadott cukor 0,5 g Fehérje 0,5 g Só 0,04 g