Vitamin

Vitaking C-1000mg, 30 db tabletta

865 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlataink Vitaking C-1000mg, 30 db tabletta termékre

Ez a Vitaking C-vitamin válogatott, minőségi alapanyagokból készült, hozzáadott bioflavonoidokkal, acerolával és csipkebogyóval. Sok-sok természetes összetevőt tartalmaz, és így még hasznosabb lehet a szervezet számára.

Minden egyes tabletta rengeteg citrus bioflavonoidot tartalmaz, valamint sok acerola és csipkebogyó található benne. A csipkebogyó mint gyógynövény jelentős karriert futott be az elmúlt években.

A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul vízoldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása.

Ha fontos Önnek, hogy minél természetesebb formában pótolja szervezetében a C-vitamint, ez a készítmény megfelelő választás.

Az 1000mg C-vitamin mellett minden tabletta tartalmaz még

  • 50mg citrus bioflavonoidot
  • 50mg acerolát (barbadoszi cseresznye)
  • valamint 10mg csipkebogyót is.

Rengeteg természetes összetevőjének köszönhetően a C-vitamin kiegészítők ezen formája még hatékonyabban működhet a szervezetben.

A C-vitamin hozzájárul:

  • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
  • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
  • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
  • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Az immunrendszer normál működéséhez
  • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Az E- vitamin redukált formájának regenerálásához.
  • Fokozza a vas felszívódását.
  • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
    • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A normál csontozat fenntartásához.
    • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához.
    • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához.
    • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz.
    • A fogak normál állapotának fenntartásához.

A C-vitamin nevének eredete

Az 1920-as években, mikor felfedezték, néhányan még hexuronsavnak nevezték. Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (magyarul skorbut) mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.