Az argánolaj a világ egyik legkülönlegesebb olajának számít. „Marokkó aranyát” a kizárólag Marokkó délnyugati részén termő argán fa terméséből préselik. Azért, hogy ezek az ősfák a lehető leghosszabb ideig megmaradjanak, az UNESCO az egész régiót védett bioszféra rezervátumnak nyilvánította. Az argánolaj nemrég hódította meg a világpiacot: épp oly népszerűségnek örvend a konyhaművészetben, mint a szépségápolásban.
Enyhe fűszerillattal és leheletnyi, lágy diós aromával kényeztet – ilyen a hidegen sajtolt Pödör argánolaj íze és illata. Ennek az őshonos olajnak az értéke nem csak az ízében van, hanem a hatásában is. Tele van vitaminnal és telítetlen zsírsavval, és így jótékony hatással van az egész szervezetre.
Az argánolaj diós aromája olyan ízmágnes, amelyet számtalan célra használhatunk a konyhában. Szervírozza bármihez, garantáltan leveszi a lábukról vendégeit. Ebből az exkluzív olajból pár csepp is elegendő ahhoz, hogy mind a sós, mind az édes ételeknek különleges ízt kölcsönözzön. Locsolhat egy kis argánolajat nyers vagy főtt zöldségekre, tésztás ételekre vagy sajtokra is. Az argánolaj grillezett húsokkal vagy halakkal is remekül harmonizál.
Külsőleg, bőrre használva, az argánolajnak nagyon jó hidratáló hatása van. Az érzékeny vagy foltos bőr különösen hálás tud lenni egy Pödör argánolajos masszázsért!
100% olaj bio argán dióból
100g termékben:
Energia 3751kJ /896kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 19g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 46g
többszörösen telítetlen zsírsavak 35g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Marokkó
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
Az argánolaj 80 százalékban tartalmaz telítetlen zsírsavakat. A benne lévő linolsav és az olajsav értékes zsírsavak, amelyek jótékonyan befolyásolják a szervezet működését. Amellett az argánolaj hatékony hidratálóforrás, ez az oka annak, hogy haj- és bőrápoló termékekben is használják.
Bámulatos: az argánolaj rengeteg E-vitamint tartalmaz - ténylegesen kétszer annyit, mint a natúr olívaolaj. Az E-vitamin antioxidációs hatása védi a sejteket a szabad gyököktől, és ezáltal erősíti az immunrendszert.