Az egészséges táplálkozás hívei számára régóta nem titok már a chiamag, amely jó ideje bevonult már az európai konyhákba is, hogy ízével és értékes anyagaival gazdagítsa ételeinket. Aki viszont a könnyebb felhasználási módját választja, a chia olajat is keresi.
A Pödör chia olaja bio gazdálkodásból származó, finomítatlan magokból készül. Csakis válogatott mexikói magok kerülhetnek a présbe ennek a különleges ízű olajnak a gyártásakor. A chia olajnak számtalan felhasználási módja létezik a konyhában, és remek alternatívája a repceolajnak.
Ez az értékes olaj, amelynek finom íze egy kicsit a diófélékre emlékeztet, népszerű összetevője salátaönteteknek, müzliknek és frissen facsart gyümölcs- és zöldségleveknek is. A chia olaj elősegíti, hogy a vitaminok optimális módon szívódjanak fel az emberi szervezetben. Sok Pödör vásárló minden reggel tisztán, magában fogyasztja a chia olajat. Napi egy evőkanál chia olaj egy egész napra elegendő fontos tápanyaggal látja el testünket.
100% olaj bio chia magból
100g termékben:
Energia 3693kJ /898kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 10g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 9g
többszörösen telítetlen zsírsavak 81g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A chia olajnak több mint a fele, nevezetesen 60 százaléka omega-3 zsírsavakból, alfa-linolénsavból és linolsavból áll. Ezek az anyagok jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, illetve a koleszterinszintre. Emellett az ilyen magas „jó” zsírsav-tartalom az érelmeszesedés és szívroham kockázatát is csökkenti.