A camelina, más néven magvas gomborka vagy sárgarepce Ausztriában terem, és kicsit hasonlít a repcére. Szinte hihetetlen, hogy ebből az aprócska magból ilyen pompás olaj készíthető. A Pödör kizárólag biogazdálkodásból származó nyersanyagokat használ erre.
A hidegsajtoláshoz megőrlik, majd kíméletesen feldolgozzák a magokat, hogy az így nyert camelina olaj prémium minőségű, és ízét, hatását tekintve tökéletes legyen. Gyönyörű aranysárga színe azonnal elárulja, hogy igazán exkluzív növényi olajról van szó.
Mint az a „hidegen sajtolt” kifejezésből következik, ezt az olajat sem szabad túlságosan felhevíteni. A benne lévő értékes tápanyagok csak akkor tudják maximálisan kifejteni hatásukat, ha hidegen vagy csak kíméletesen melegítve használjuk fel. Ezért a camelina olaj helye leginkább a hideg ételekben van. Finom íze is hideg szószokban, krémekben és salátákban érvényesül a leginkább, de épp oly kellemesen bontakozik ki egy omlettre vagy tésztára cseppentve, közvetlenül a tálalás előtt. Ennek az egészséges olajnak az íze kicsit a friss borsóra és frissen nyírt fűre emlékeztet, ami igazán különleges kombináció!
100% olaj bio camelina magból
100g termékben:
Energia 3693kJ /898kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 9g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 17g
többszörösen telítetlen zsírsavak 74g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A Pödör bio termékek szigorú kritériumok alapján kapták meg a bio tanúsítványt.
A camelina olajban található többszörösen telítetlen alfa-linolénsav a szervezet gyulladásai ellen tudja sikerrel felvenni a harcot.
A növényi olajak közt ritka az olyan, amelyik optimális arányban tartalmazza az omega-3 és omega-6 zsírsavakat, márpedig a camelina olajban pontosan ilyen arányban találhatók.
Ebből fakad a camelina olaj koleszterinszint-csökkentő hatása. Az omega-3 zsírsavak különösen fontosak a vegetáriánus és vegán étrendet követők számára, mivel ebbe az étrendbe nem túl gyakran illeszthetők bele ezek a tápanyagok. A zsírsavak többek közt a hormontermelésre, a sejtanyagcserére és az immunrendszerre is jótékony hatással vannak.