A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír a kókuszpálma termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius fok, így szoba hőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj. A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik, így sütés után egy gyors szűrést követően többször is felhasználható. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!
Felhasználási javaslat:
A kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Használhatjuk bármely étel elkészítésekor étolaj, vaj és margarin helyettesítőjeként. Nincs kókusz aromája (ellentétben a BIO extra szűz kókuszolajjal), az ételek ízvilágát nem befolyásolja.
Összetevők: 100% kókuszzsír
Száraz, hűvös helyen tárolandó !
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia | 3700 | KJ |
883,73 | kcal | |
Zsír | 99,9 | g |
– telített zsírsavak | 91,6 | g |
– Mono telített zsírsavak | 6,6 | g |
Szénhidrát | 0 | g |
Rost | 0 | g |
Fehérje | 0 | g |
Só | 0 | g |
Származási hely: Indonézia