A pálmazsírt a trópusi olajpálma gyümölcséből (magjából) nyerik. Délkelet-Ázsiában már régóta használják sütésre, főzésre és párolásra.
100%-ban tiszta növényi, koleszterinmentes zsiradék, mely körülbelül 50-50 %-ban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat.
Glicerol tartalma miatt nehezen oxidálódik, ezért sokáig eltartható hűtés nélkül is (minimum 2 év a gyártástól számítva) és szilárd állagát is ez adja. Olvadáspontja 34-36°C, és magas hőállósága miatt (240°C) sütésnél többször is felhasználható. Sütés utáni rendszeres szűrés esetén felhasználhatósága lényegesen meghaladja a napraforgó étolajét. Használat után nem hagy kellemetlen szagot, mivel nem tartalmaz linolenikus savakat, illetve ezek összetevőit.
A zsiradék forró állapotban azonnal körülöleli a benne sütött ételt, és így jobban megőrzi a benne rejlő ízeket. Pároláshoz is tökéletes. Alkalmas sütemények, tészták készítéséhez is. Vegetáriánus szendvicskrém is készülhet belőle, friss zöldségfűszerekkel, hagymafélékkel dúsítva.
Összetevők: 100 % pálmazsír
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Indonézia
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.
Átlagos tápérték 100g termékben | ||
Energia
| 3700 | KJ |
883,73 | kcal | |
Zsír | 99,9 | g |
– telített zsírsavak | 52,8 | g |
– Mono telített zsírsavak | 37,8 | g |
Szénhidrát | 0 | g |
Rost | 0 | g |
Fehérje | 0 | g |
Só | 0 | g |